fredag 10. februar 2012

9.februar

Jambo!

Mettes bagasje har kommet til rette! J Vi hadde jo tenkt å ta turen til Mombasa alle sammen og få se byen på dagtid og ikke minst kjøpe KALD drikke, men det var ikke plass til alle i bilen. Til Marits og Sandras store glede kom de andre to derimot hjem til Karama Academy med KALD drikke! Vel, i hvert fall så kald som den kunne forbli på den to timer lange kjøreturen i steikende sol. I Mombasa hadde de fem (Marianne, Mette, Elias, Eli og Kaka) spist lunsj på restaurant med iskald glasscola til ikke mindre enn 1100 kenyanske shilling, hvilket utgjør hele 77 norske kroner! På veien fra Mombasa tilbake til Msambweni, la jentene merke til at langs stranden i Ukunda var det mange flotte hoteller. Kanskje vi sjekker ut disse en dag og finner ut om de er verdig ferieuken? J

Mens Marianne og Mette var på sightseeing (kenyanere kjører både her og der når de først er på kjøretur), var Marit og Sandra hjemme på Karama Academy og fikk en hel del lærdom om det kenyanske skolesystemet. Hvordan semestrene fungerer, eksamener, statusen til lærerne osv.

I dag sto vi opp og hastet med å få frokosten ned. Selv om frokosten skal være på bordet kl 0730 etter avtalen, vil ikke det si at vi kan ta det for gitt. Hakuna matata, den kom kvart på åtte, og vi skulle være i klasserommet kl åtte. Hipp hurra! Så vi skyndet oss med å få den ned, og da vi pusset tennene kom inspektøren Gladys og sa at skoledagen var avlyst, alle elevene skulle hjem, og lærerne skulle på et møte med regjeringen! Hva som skjedde der vet vi ikke, men det var visst et bra møte. Mens lærerne satt på møte, benyttet vi sjansen til å observere både barnehagen og 8.klassingene som satt flittig på pultene sine og leste til eksamen.
Disse er i en alder mellom 13 og16 år. Grunnen til dette, er at de som ikke består eksamen må gå året om igjen. De har også flere eksamener per år, om to uker har de tre dager med eksamener, flere eksamener per dag. Så de leste hardt. De var som sagt uten lærer i dag, men likevel tok de seg svært lite fri. Vi måtte faktisk be dem gå ut å leke.

Vi har også spist kenyansk godteri i dag og fikk Cola til lunsj! Varm, men fortsatt cola, hvilket er noe annet enn lunket vann. OG! VIKTIG! Vi fikk KALD cola til middag! J Det var utrolig herlig!!

Antall myggstikk:
Marianne: 10
Mette: 8
Marit: 2
Sandra: 26. Stikker av med myggstikkpremien – en ekstra dose myggolje
(Hilsen fra Marianne, Mette og Marit: det beste myggmiddelet på tur er å ha Sandra med!)

Gårsdagens ord for dagen fra Yngvill: ”En følelse blir til når det skjer noe rundt meg som berører noe inni meg”
Dagens ord for dagen fra Yngvill: ”I naturen råder fjellene, i hjemmet bagatellene”
Dette har vi lært: at kenyanske skoleungdommer er veldig flinke, tar skolen på alvor, er hyggelige, høflige og engasjerte.

Takk for nå,
Hilsen the muzungos!

1 kommentar:

  1. Så utrulig kjekt å lesa! :D d hørres ut som dåken har det bra!

    Sandra; GRATULERA så møkje med overstått 25 årsdag!

    Kos dåken masse videre, eg følge med på bloggen dåkkas! :D

    SvarSlett