fredag 10. februar 2012

3.februar

Nå har vi endelig ankommet Msambweni! Det tok litt lenger tid enn planlagt, men her har du en morsom historie å kose deg med:

Vi møtte opp på Flesland i god tid før avreise. Flyet var 15 minutter forsinket, men stemningen var fortsatt god. Flyet ankom Frankfurt til rett tid, og vi fant overraskende greit fram til både mat og ny gate, takket være Mariannes kjennskap til flyplassen. Alle som har vært på Frankfurt lufthavn sier at det er en veldig stor flyplass, men etter Sandras mening er dette en underdrivelse. Etter et bedre måltid på Hooters (hamburgere på alle), fant vi ut at vi like gjerne kunne sette oss i nærheten av gaten vår. Da vi fant fram til C8, og hadde sittet der en stund, kom en flyvertinne løpende og fortalte at gaten var endret til C4. Det var ikke lange stykket å gå, men det var ganske mange folk som skulle gjennom denne gaten. Med andre ord: laaaaaang kø foran sikkerhetskontrollen. Da vi endelig kom fram og det var vår tur, fikk vi beskjed om at gaten var endret tilbake til den opprinnelige C8. Så vi gikk tilbake. Vel gjennom sikkerhetskontrollen og etter litt ekstrakontroller, bl.a. narkotikasjekk av Mariannes solbrilleetui, satte vi oss ned og tenkte at nå hadde alt gått ganske fint og smertefritt. Neste stopp: Mombasa! ...den gang ei… Vi hørte en beskjed over høytaleranlegget (på tysk, som er ganske vanskelig å forstå for oss som ikke har praktisert språket på mange år), og da vi så på skjermen, så vi at flyet var forsinket. Forsinket fra fredag kveld kl 20:40 til lørdag morgen kl 07:45! Etter mye venting og styr ble vi busset til et flott hotell hvor vi fikk både gratis overnatting, kveldsmat, tannbørste og frokost. Vi skal ikke klage, vi hadde det ganske fint der vi lå! Utsøkt mat, store dusjer og herlige senger. Å få det så fint rett før man skal leve i bushen gjør at man nyter det litt ekstra.



Vi ble vekket av hotellet kl 04, tok den siste ordentlige dusjen på fem uker og fikk i oss en næringsrik (les: søt) frokost. Vel framme på flyplassen sto vi i nok en kø. Denne gangen til den kjente C8-gaten. Denne gangen slo ikke reaksjonene ut på brilleetuiet til Marianne, men den mistenkelige og innholdsrike matboksen til Mette fylt av Yngvills ord for dagen. Vi har ikke helt skjønt systemet de bruker på hva de reagerer på og ikke… men vi kom oss i hvert fall til gate 8C, og tro det eller ei ble den byttet også i dag – heldigvis bare til nabogaten 7, så vi slapp unødvendige køer. Flyet skulle som sagt ta av 07:45. Faktisk avreisetid: halv ti. Fantastisk! Da vi endelig landet i Mombasa kl 22 lørdag kveld og skulle hente bagasjen vår, var det kun én ting til som kunne gå galt, og Murphy’s lov: er det noe som kan gå galt, så går det galt. Mette sin bagasje var ikke kommet fram, og har fortsatt ikke kommet fram. Dersom (!) de finner bagasjen hennes, må hun (eller vi, hun kan jo ikke reise aleine) reise inn til Mombasa igjen (1,5 timers kjøretur) og hente bagasjen selv. I denne delen av verden er det visst ikke vanlig at de som har mistet den kjører den til oss. Men Hakuna Matata, som de sier støtt og stadig. Ingen bekymringer, i Afrika kommer tiden, den går ikke.

Vi ble møtt på flyplassen i Mombasa av en svært tålmodig Elias, og nå har vi endelig kommet til rette på Karama Academy. Vi bor i et gjestehus med gang, toalett og vask (ikke hull i bakken, hurra! J) og to soverom med tre senger. Vi har myggnetting over sengene, myggnetting utenpå vinduene, vifter i taket, kokka lager mat til oss og vi har det generelt ganske bra.
Det var 27grader da vi kom fram på natten, og i dag (5.februar) er det overskyet og varm bris. Vi har allerede blitt kjent med noen små barn og gleder oss til å observere skoledagen i morgen.

Helgens leksjon nr 1: Ta med nødvendig toalettutstyr og undertøy i håndbagasjen i tilfelle kansellering av fly.
Helgens leksjon nr 2: Tyskere er veldig glade i å snakke tysk.
Helgens leksjon ne 3: Avreisetid og -sted er ikke nødvendigvis det som blir oppgitt.
Dette har vi blitt flinke til: Å stå i kø…………………!!!
Dagens ord fra Yngvill 4.februar: ”Det finnes tre typer kvinner: De vakre, de intelligente og de fleste”
Dagens ord fra Yngvill 5.februar: ”Ingen kommer til fjells på en flat vei”

Følg med videre for livet her i bushen!

1 kommentar: